SPERMATOZOIZII – CUM FUNCȚIONEAZĂ PROCESUL DE

FORMARE A SPERMATOZOIZILOR

Hormonii joacă un rol decisiv în producția de spermatozoizi (spermatogeneză). Glanda pituitară (hipofiza) produce un hormon cunoscut sub numele de hormon de stimulare foliculară (FSH). În același timp, se produce hormonul luteinizant (LH). La femei, ambii hormonii conduc la maturarea ovulelor, iar la bărbați stimulează producția de spermatozoizi.

Producția de spermă este un proces lung, care începe în epididim (testicule). Este nevoie de două până la trei luni până când spermatozoizii sunt pe deplin dezvoltați, în consecință, reprezintă o perioadă lungă de timp în care orice tulburare poate avea consecințe.

Producția de spermatozoizi este un proces care apare în epididim. Numărul de spermatozoizi depinde de factori genetici, de mediu, de condiția fizică sau de frecvența actului sexual. Spermatozoizii sunt produși constant în tubii seminiferi. În orice moment, un bărbat matur, obișnuit, are aproximativ două până la trei miliarde de spermatozoizi disponibili, în diferite stadii de dezvoltare.
Dar, deoarece spermatozoizii din tubii seminiferi sunt în mod constant regenerați, aceste rezerve reprezintă, mereu, o sursă de spermatozoizi aflați in diferite stadii de maturitate.

Die Stadien der Befruchtung.

CE AJUTĂ ȘI CE AFECTEAZĂ SPERMATOZOIZII

Pentru maturarea spermatozoizilor, organismul are nevoie de nutrienți specifici pentru diferitele stadii de dezvoltare, cum ar fi aminoacizi, oligoelemente și vitamine. Premisele optime pentru o spermatogeneză normală și sănătoasă sunt garantate numai dacă sunt furnizate aceste substanțe nutritive vitale speciale.

Un stil de viață nesănătos poate duce rapid la o deficiență a acestor substanțe nutritive, pe care persoana în cauză nici nu o observă în majoritatea cazurilor. Mai presus de toate, însă, spermatozoizii reacționează negativ la anumiți factori externi, cum ar fi infecțiile, medicația și razele X.

Substanțele nutritive din PROfertil® au un efect pozitiv asupra dezvoltării spermatozoizilor în toate etapele spermatogenezei.