Ce este infertilitatea masculină și care sunt cauzele

Infertilitatea înseamnă incapacitatea unui cuplu de concepe un copil pe cale naturală, după un an în care au întreținut relații sexuale regulate, neprotejate. De obicei, atunci când un cuplu nu poate concepe un copil, femeia este examinată prima, deși infertilitatea masculină este cauza problemei în aproape jumătate din cazuri.

Care este legătura între vârstă și fertilitatea la bărbați: Ce trebuie să știi?

legătura între vârstă și fertilitatea la bărbați

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă nu doar femeile, ci și bărbații [1]. Îți prezentăm, în continuare, informații cu privire la ceea ce trebuie să știi despre vârsta și fertilitatea masculină. CUPRINS: Fertilitatea bărbaților este afectată de vârstă? Scăderea fertilității masculine este progresivă, cu o accelerare a procesului începând cu pragul de 40… Read more »

Infertilitatea la bărbați și alimentele care cresc cantitatea spermei

alimentele care cresc cantitatea spermei

Infertilitatea poate afecta bărbații. Află din acest articol informații despre infertilitatea la bărbați și care sunt alimentele ce pot contribui la creșterea cantității spermei. Cauzele infertilității masculine Circa unul din șapte cupluri este infertil, ceea ce înseamnă că partenerii nu au reușit să conceapă un copil, deși au avut frecvent relații intime neprotejate timp de… Read more »

Andropauza: cauze și impactul asupra fertilității

Andropauza: cauze și impactul asupra fertilității

Descoperă, din rândurile care urmează, ce este andropauza și de ce apare, cum se manifestă această condiție, care este impactul andropauzei asupra fertilității și ce poți face dacă te confrunți cu această problemă. Ce este andropauza? Care sunt cauzele andropauzei? Cum se manifestă andropauza? Andropauza și impactul asupra fertilității Ce poți face dacă te confrunți… Read more »

Ce este testosteronul și cum afectează fertilitatea

Cu siguranță ai auzit despre testosteron și implicațiile pe care acesta le poate avea asupra bărbaților, de la performanța sexuală și până la comportamentele afective pe care acest hormon le poate influența sau controla. Află, din rândurile următoare, ce reprezintă mai exact testosteronul, cum afectează acesta sănătatea și fertilitatea bărbaților și ce poți face pentru… Read more »

Cum se poate îmbunătăți calitatea spermei: Soluții recomandate

Fertilitatea masculina poate fi afectată de o serie de factori, printre care si factori ai stilului de viață. Așadar, pentru a se putea îmbunătăți calitatea spermei, o serie de recomandări trebuie avute în vedere. [1] Iată ce spun experții despre soluțiile propuse unui pacient care se confruntă cu infertilitate masculina, alături de alte informații la… Read more »

Anticorpii spermatici, o posibilă cauză a infertilității

Sistemul imunitar poate identifica în mod eronat spermatozoizii ca fiind elemente străine ce invadează organismul. [1] Din acest motiv, poate produce anticorpi spermatici ce acționează împotriva lor. Această reacție autoimună poate reprezenta o cauză pentru dificultatea unui cuplu de a concepe un copil pe cale naturală. [1] Iată care sunt principalele cauze ale producerii anticorpilor… Read more »

Ce este varicocelul și cum poate afecta fertilitatea bărbaților?

Varicocelul reprezintă o dilatare a venelor de la nivelul sacului scrotal, asemănătoare dilatării venelor identificate la nivelul membrelor inferioare – venele varicoase. [1] Această problemă este o cauză comună a producției scăzute de spermatozoizi și a scăderii calității spermei, de aceea, varicocelul poate provoca infertilitate. De asemenea, mai poate influența ritmul normal de creștere și… Read more »

Tulburări hormonale la bărbați care pot provoca infertilitate

Aproximativ 1 din 6 cupluri se confruntă cu infertilitatea, iar unele cercetări estimează că aproximativ 1 din 3 cupluri se confruntă exclusiv cu probleme asociate fertilității masculine. Alături de alte cauze, anomaliile de la nivelul sistemelor hormonale sau organice pot contribui, de asemenea, la infertilitatea masculină. Hormonii produși de glanda pituitară, hipotalamus și testicule joacă… Read more »