Studiul ADN
2014

„Increase Hyaluronan acid binding ability of spermatozoa indicating a better maturity, morphology, and higher dna integrity after micronutrient supplementation”

Lipovac M., Bodner F., Schütz A., Kurz H., Riedl C., Mair J., Imhof M.

„Creșterea capacității de legare a acidului hialuronic de spermatozoizi indică o maturitate mai bună, o morfologie mai bună și o integritate mai mare a ADN-ului după suplimentarea cu micronutrienți”

Lipovac M., Bodner F., Schütz A., Kurz H., Riedl C., Mair J., Imhof M.
Studiile au arătat că un indice de fragmentare ridicat al ADN-ului poate fi unul dintre factorii cheie care contribuie la infertilitatea masculină inexplicabilă. Folosind un test de legare la hialuronan, acest studiu pilot a investigat rata fragmentării ADN-lui după administrarea PROfertil®.

Modul în care spermatozoidul este legat de hialuronan ( componenta membranei ovulului) poate fi stabilit cu ajutorul testului de legare la hialuronan. Capetele de spermatozoizi maturi poartă un receptor specific pentru hialuronan (acid hialuronic). Spermatozoidul imatur nu are acest receptor. Cu cât este mai mare gradul de fragmentare a ADN-ului, cu atât mai puțini spermatozoizi sunt legați de hialuronan. Analiza de legare la hialuronan este astfel un bun indicator pentru selecția acelor spermatozoizi care au atins o anumită etapă de maturitate și, conform rezultatelor studiului, au o rată scăzută de degradare a ADN-ului. Numai spermatozoizii maturi se pot lega de hialuronan. Acest comportament de legare este necesar pentru fecundarea cu succes a ovulelor.


Tabel

În grupul căruia i s-a administrat PROfertil® a fost obținută o creștere semnificativă de 19,7% față de valoarea inițială a după o perioadă de 3 luni de cură. Spre deosebire de grupul căruia i s-a administrat PROfertil®, în grupul de control s-a observat o scăderea de 2,1%.

Mesaje cheie:

  • PROfertil® ajută la creșterea integrității ADN-ului și astfel împiedică fragmentarea ADN-ului la nivelul spermatozoidului, cauzată de factorii de mediu, stilul de viață și vârsta înaintată.
  • PROfertil® îmbunătățește rezultatele în procedurile ART.
  • PROfertil® poate contribui la reducerea numărului de sarcini pierdute.
  • PROfertil® preîntămpină pierderile de sarcini repetate.
  • Influențează pozitiv dezvoltarea embrionară.