Studiu pilot
2006-2008

Căutarea de metode alternative de tratament pentru îmbunătățirea calității spermei

„Utilizarea PROfertil® – o terapie nutrițională a factorului masculin”

Cu o creștere rapidă a analizelor anormale ale materialului seminal din ultimii ani și a lipsei unui tratament standard pentru îmbunătățirea calității spermei, există o conștientizare crescândă a abordărilor alternative, cum ar fi suplimentarea dietei cu micronutrienți.

Design de studiu
Un total de 120 de bărbați cu o vârstă medie de 35,9 (vârste 23-58 ani) cu infertilitate pe termen lung (>2 ani) și cel puțin două analize anormale ale materialului seminal în istoric au fost incluși în acest studiu pilot în Centrul de Fertilitate din Clinica Internațională Medicală din Viena (Austria). Pacienții cu azoospermie, aspermie, varicocele cunoscute și infecții urogenitale au fost excluși din studiu. PROfertil ® a fost administrat ca parte a unei diete calculate pe timp de trei luni, o capsulă de două ori pe zi. A fost efectuată o analiză a spermei la sfârșitul perioadei de trei luni.

Este întregul cu mult mai mare decât suma părților sale?
Scopul acestui studiu a fost de a examina o combinație de opt substanțe individuale cu fundament științific și impactul acestora asupra calității spermei. Ipoteza a fost că efectul tuturor substanțelor individuale ar avea un efect cumulativ.

 

Rezultatele studiului în detaliu:
Utilizarea PROfertil ® la pacienții cu infertilitate și îmbunătățirea numărului de spermatozoizi a avut succes: Densitatea spermatozoizilor a crescut în medie de la 29,46 milioane / ml la 53,19 milioane / ml (+ 80,54%), cu o medie de creștere de 23,73 milioane/ml a densității spermatozoizilor. Volumul de ejaculat a crescut de la 2,91 ml la 3,61 ml (+ 24,05%). Motilitatea progresivă a crescut de la 8,95% la 19,27% (+ 115,3%) în medie. Motilitatea totală (excluzând spermatozoizii statici) a înregistrat o creștere cumulată de la 33,13% la 49,27% (+ 48,71%). Numărul spermatozoizilor cu morfologie normală s-a îmbunătățit de la 31,14% la 38,90% (+ 24,91%).

Concluzie:
Din 120 de subiecți, 30 au obținut un număr normal de spermatozoizi fără anomalii. Până la finalul studiului, s-au obținut 21 de sarcini . Aceste rezultate confirmă ipoteza că această combinație de substanțe individuale, așa cum este descrisă în literatură, prezintă rezultate mult mai bune decât suma efectelor administrării unice.