Rolul și funcția spermatozoizilor

Producția de spermă este un proces lung, care începe în epididim (testicule). Este nevoie de două până la trei luni până când spermatozoizii sunt pe deplin dezvoltați , ceea ce reprezintă o perioadă lungă de timp în care orice tulburare poate avea consecințe.

Producția de spermă este un proces care apare în epididim. Numărul de spermatozoizi depinde de factori genetici, de mediu, de condiția fizică sau de frecvența actului sexual. Spermatozoizii sunt produși constant în tubii seminiferi. În orice moment, un bărbat matur obișnuit are aproximativ două până la trei miliarde de spermatozoizi disponibili, în diferite stadii de dezvoltare.

Procesul mediu de maturare a spermatozoizilor durează aproximativ două până la trei luni, adică la fiecare 3 luni se formează un „nou set” de spermatozoizi. Hormonii joacă un rol decisiv în producția de spermatozoizi (spermatogeneză). Glanda pituitară (hipofiza) produce un hormon cunoscut sub numele de hormon de stimulare foliculară (FSH). În același timp, se produce hormonul luteinizant (LH). La femei, ambii hormonii conduc la maturarea ovulelor, iar la bărbați stimulează producția de spermatozoizi.

Micronutrienții

Pentru maturarea spermatozoizilor, organismul va avea nevoie de nutrienți specifici pentru diferitele stadii de dezvoltare, cum ar fi aminoacizi, oligoelemente și vitamine. Spermatozoizii răspund negativ la anumiți factori externi, cum ar fi infecțiile, medicamentele sau razele X. Datorită anumitor circumstanțe și a stilului de viață greșit poate exista o lipsă a acestor substanțe, care, totuși, este rar observată de bărbați.

Diagrama arată că ingredientele active din PROfertil® au un efect pozitiv încă de la începutul maturării spermatozoizilor.