PROfertil® – un aliment destinat unor scopuri medicale speciale

PROfertil® nu este  un „supliment alimentar”, ci este clasificat ca „aliment destinat unor scopuri medicale speciale și este indicat pentru regimul dietetic al fertilității la bărbații care doresc să aibă copii ”.

Alimente destinate unor scopuri medicale speciale înseamnă alimentele prelucrate sau concepute în mod special și destinate regimului dietetic al pacienților, inclusiv al sugarilor, care trebuie utilizate sub supraveghere medicală; acestea sunt destinate alimentației exclusive sau parțiale a pacienților cu capacitate limitată, slăbită sau dereglată de a prelua, digera, absorbi, metaboliza sau excreta alimentele obișnuite sau elementele nutritive pe care acestea le conțin sau metaboliții acestora, sau a pacienților cu alte cerințe nutriționale identificate pe bază medicală, al căror regim dietetic nu poate fi realizat numai prin modificarea dietei normale.

Oamenii de știință au descoperit că bărbații cu probleme de fertilitate au nevoi nutriționale speciale și/ sau au un deficit specific de micronutrienți. Pentru a compensa această deficiență, micronutrienții în doze mari, cum ar fi cei din PROfertil®, trebuie administrați sub supraveghere medicală.

Diferențele față de suplimentele alimentare:

  • Formularea alimentelor destinate unor scopuri medicale speciale trebuie demonstrată prin date și publicații științifice general acceptate.
  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt folosite în  completarea nevoilor nutriţionale speciale sau alte tulburări . Cu toate acestea, ele nu sunt utilizate pentru prevenire – prin urmare, dozele folosite sunt mai mari decât în cazul suplimentelor alimentare, acestea din urmă fiind utilizate pentru a compensa o deficiență.
  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt administrate pacienților sub supraveghere medicală.

Diferențe față de medicamente:

  • Alimentele destinate unor scopuri medicale special nu conțin ingrediente farmacologice active
  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt disponibile fără prescripție medicală de la medicul sau farmacistul dumneavoastră, dar se utilizează sub supraveghere medicală.