Care este
cauza
infertilității?

 În cuplurile ce suferă de infertilitate, femeia este cea care, de obicei, este examinată prima; deseori, bărbații sunt examinați numai ulterior, chiar dacă infertilitatea masculină contribuie la aproape jumătate din toate cazurile existente.

Infertilitatea înseamnă incapacitatea unui cuplu de a concepe și de a se reproduce. Potrivit medicilor, infertilitatea este definită ca eșecul de a concepe după un an de relații sexuale fără contracepție.

Există două tipuri de infertilitate: primară și secundară.

  • Infertilitatea primară înseamnă că un bărbat nu a conceput niciodată un copil
  • Infertilitatea secundară: bărbatul a avut deja unul sau mai mulți copii, fie cu partenera sa actuală, fie cu o altă femeie

Infertilitatea masculină are multe cauze – genetice, stresul, schimbări ale stilului de viață dar și obiceiurile alimentare – care au redus producția și calitatea spermei la o rată alarmantă. Aproximativ 7% dintre bărbați nu pot concepe un copil chiar și după un an de contacte sexuale neprotejate.

Cauzele infertilității pot fi cauze moștenite și cauze dobândite. Acestea pot fi determinate de tulburări hormonale ale funcției testiculare.